luni, 15 ianuarie 2018

Regiunea Autonomă Maghiara - 1952 : 1968

In Romania maghiarii au mai avut autonomie, din 1952 pana in 1968 cand au fost desfiintate regiunile si tara s-a reorganizat in judete. Au fost de fapt doua organizarim una pana in 1960 si una dupa. Am avut Regiunea Autonomă Maghiara pana in 1969 si apoi Regiunea Mureș-Autonomă Maghiară. Deci experiente am avut in Romania, acum stam si ne intrebam ce se va alege cu cei peste 400.000 de romani din asa zisul Tinut Secuiesc. Intreb asta pentru ca a uit ce se intampla in tara, ce se discuta pe retele de socializare.

Regiunea Autonomă Maghiara - 1952 : 1968

Astazi spre deosebire de anii 60, Ungaria revendica teritorii, iar de curand am vazut doua exemple legate de ce ar putea urma: primul exemplu este Crimeea, iar mai recent avem exemplul Cataloniei. ce am invatat din cele doua? Ca se poate sa pierzi teritorii nationale, chiar daca nu au legatura terestra cu tara vecina. Am mai vazut ca daca le dai autonomie, in cinci ani vor independenta! Deci cam asta se ascunde sub mincinuile de gen "mai vrem ceva drepturi"! 

Se poate studia in limba maghiara in Romania? DA, si sunt chiar clase si scoli exclusiv in limba maghiara. Mai rau, sunt ate unde desi sunt romani, nu mai sunt scoli in limba romana! dar asta e o alta discutie. Sunt grupe de studenti numai maghiari ce studiaza numai in limba maghiara? DA, deci despre ce vorbim? 

Conduc ungurii asa zisul Tinut Secuiesc? DA, ei sunt la putere acolo din 1989 de la formarea UDMR! Nu vi se pare ciudat ca UDMR s-a infiintat pe 25 decembrie 1989? Adica maghiarii le aveau pe toate si spontan fix pe 25 s-au organizat in UDMR! Tu chiar crezi asa ceva? deci ca sa nu o mai lungim, maghiarii au fost mereu la guvernare, in cele trei judete au taiat si spanzurat cum au vrut! De ce nu traiesc azi maghiarii ca in Elvetia? Ca doar au turism in Harghita si Covasna, dar cui i pasa? Nimanui, aici e vorba doar de demagogie si multa hotie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu