luni, 8 ianuarie 2018

Ce discuta maghiarii irdentisti pe FaceBook?

Probabil te intrebi cu ce-si ocupa timpul - cam 20 de ore pe zi - maghiarii iredentisti pe retelele de socializare: cu postari antiromanesti, in mod evident. Daca nu se ocupa cu explicatii legate de dsiparitia dacilor si lipsa urmasilor acestora, evident pe baza lipsei acestei denumiri in texte - la fel de logic cum nici America nu era formata, lipsind evident denumirea data dupa Amerigo Vespuci - continetele de peste Atlantic fiind evident lipsite de istorie, deci daca nu se ocupa de daci, se ocupa fie de Mihai Viteazu, sau de ce nu sfarsitul lui Avram Iancu - devenit evreu. Cam asta face un antiroman zi de zi, fara pauza de masa sau de respiro!

Ce discuta maghiarii irdentisti pe FaceBook?

Daca au epuizat intr-o saptamana subiectele legate de istoria romanilor, atunci trec la preamarirea lui Horthy, amiralul fara flota - dar care a avut ceva experienta in luptele navale sub steahul Austro-ungar. Poti sa intri in polemica cu ei? Nu, decat daca vrei sa pierzi vremea si sa asculti aberatii de genul: Simona Halep nu e romanca, e o sportiva ce nu merita locul I mondial, Hagi e nu stiu cum, Nadia Comaneci era unguroaica fugita in America, etc.

S-au epuizat subiectele? Nu-i nimic, radem si batjocorim ortodocsii, preotii, sarbatorile, radem de cei ce merg la moaste, ca sa nu stam la masa cu familia, ce rost are sa discutam despre cum am putea trai in armonie sau cum sa redresam tara asa? Mai bine dam in romani, sa nu cumva sa fie macar o zi fara ceva discordie. Apoi spunem ca vrem ... ce? Cum se spunem daca semeni vant sa nu cumva sa culegi furtuna! iar daca familia ta o sa aiba de suferit, probabil ca o sa dai vina pe americani, evident tu fiind un fan al rusilor! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu