sâmbătă, 6 ianuarie 2018

De ce nu pot dormi unii maghiari

O sa te intrebi de ce nu pot dormii unii maghiari, asa ca am sa-ti raspund: de drum lung ( pardon asta era cainele ) si de grija altuia. Despre ce dicuta unii maghiari - care fie sunt catolici ( romano-catolici, greco-catolici ) fie protestanti, fie atei - ei bine ei diiscuta despre ortodoxie. De ce? Evident pentru a face valva si a semana discordie, caci pana la urma nu e treaba lor ce fac ortodocsii, daca nu este religia lor. Daca nu pot dormi de grija celor ce merg la moaste, atunci cand vor sa ne arate ce tara este pe gustul lor, descopera Rusia! Evident in defavoarea SUA - care fie vorba intre noi este stat aliat si cu Romania - tara unde isi duc zilele, dar si cu Ungaria - tara unde ar pleca daca i-ar primi cineva cu bratele deschise!

De ce nu pot dormi unii maghiari

Evident ca cel mai important subiect pentru unii unguri este istoria, desi uita un lucru elementar: daca nu cinstesti istoria semenilor tai nu vei fi nicodata parte a lumii civilizate. Si mai am o veste trista pentru cei ce cred ca tratatul de la Trianon este mai rau decat altele: din pacate este in viguare si de la el ar trebui sa pornim, altfel va trebui sa coboram in istorie cu 2000 de ani si iar nu ne convine. 

Cu parere de rau trebuie sa o spun ca dupa ce ungurii ca natie au fost nimiciti in 955, dupa ce turcii au distrus si tara ungureasca, am ramas noi cei din Ardeal legati inseparabil de romani si de restul etniilor de aici. Nu ne place? Suntem liberi sa ne ducem acolo unde vrem sa traim mai bine, dar nu putem cere celor ce sunt aici de mii de ani - sau daca preferi puterea armelor, sunt aici pentru ca au invins in WW2 alaturi de aliati, asta ar trebui sa intelegem cu totii! Nu exista Ardeal fara unguri, dar nici fara romani, iar cum ei sunt majoritari si tara este ( ca ne place sau nu ) ROMANIA, sa nu mai tanjim dupa tinuturi sau imperii austriece de mult apuse! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu