sâmbătă, 6 mai 2017

Ceangaii sunt 100% romani nu maghiari

Maghiarii au incercat sa "maghiarizeze" cam tot ce se afla in jurul Ungariei, asa au ajuns sa isi revendice si catolicii din Moldova si sa-i numeasca ceagai. Noroc ca genetica e demonstrat ca ceangaii nu sunt nici pe departe unguri. De ce sunt ei considerati a fi maghiari si nu romani? Pentru ca intr-adevat au plecat din Ardeal, dar nu pentru ca ar fi vrt sa colonizeze Moldova ci pentru ca nu mai suportau viata din satele lor. Asa au ajuns romanii din Ardeal sa fuga si sa se stabileasca in Moldova.

 Ceangaii sunt 100% romani nu maghiari

Cum romanii fugiti din Ardeal erau deja catolici ei s-au alaturat celor deja existenti in Moldova, asa s-a ajuns sa se creeze o comunitate mai mare, cea a ceangailor. Testele ADN au demonstrat deja ca ungurii de azi sunt de origine europeana, fiind de fapt in  majoritatea lor urmasii celor ce locuiau si acum 1000 sau 2000 de ani in aceste teritorii. 
Ungurii sunt un amestec de romani, slavi, germani și țigani, maghiarizați lingvistic, ungurii de azi fiind din punct de vedere genetic cel mai mult apropiați de slavi și țigani.
Gasiti un video interesant aici! Din pacate se discuta prea pritin despre minciunile lansate de Ungaria si UDMR pentru a justifica dorintele separatiste si revansarde!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu