marți, 28 noiembrie 2017

Holocaustul din Nordul Ardealului

Daca nu ne asumam istoria, riscam sa o repetam! Guvernul de la Budapesta a fost obligat practi ca sa-si ceara scuze pentru Holocaustul din Nordul Ardealului, desi initial contesta deciziile instamtelor de judecata pe motiv ca au fost infiintate dupa evenimente. cel care a reusit sa demonstreze absurdul a fost Anton Lixandroiu, cel care in plenul sedintei ONU a cerut reabilitarea nazistilor judecati pentru fapte savarsite inainte de infiintarea Tribunalului de la Nurnberg.

Holocaustul din Nordul Ardealului

"Le datoram scuze victimelor pentru ca statul ungar a fost vinovat pentru Holocaust. In primul rand, pentru ca nu a reusit sa-si protejeze cetatenii sai si, in al doilea rand, pentru ca a ajutat si a furnizat resurse financiare pentru comiterea unei crime in masa", a declarat Csaba Korosi 
Iata deci ca cel putin pentru faptul ca s-a dovedit ca in Ardeal a avut loc un  Holocaust, putem trece la reconciliere. Culmea este ca nici acum, multi dintre compatriotii mei maghiari nu inteleg ca daca nu vom inceta sa provocam majoritatea, ne vom stinge incet dar sigur ca natie ce locuieste in Ardeal. 

Multi dintre maghiari au uitat de Decretul nr. 6163-1944 al Guvernului Regal Maghiar, cel prin care se cerea epurarea etnica pe teritoriul Ungariei, inclusiv cel ocupat prin Dictatul de la Viena!

Guvernul Regal Maghiar va curăţa ţara de evrei într-o perioadă scurtă. Acţiunea de epurare se va realize pe zone teritoriale, în urma căreia evreii vor fi mutaţi în tabere de concentrare, fără a ţine cont de sex şi vârstă. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu